A jelntkezéseket folyamatosan fogadjuk képzéseinkre. Kérjük, hogy ha szeretne résztvenni az ÖSVÉNY képzések valamelyikén, akkor hívja a +36305948327-es telefonszámot, és tudjon meg többet a lehetőségekről, vagy jelezze az érdeklődését az alábbi linken keresztül: https://forms.gle/9iDZQBKAxVrQtgsS7

A programtartói kiegészítő képzésekre azon EGYETEMI HALLGATÓK, valamint PEDAGÓGUSOK, ERDEI ISKOLAI PROGRAMTARTÓK, MÁS ÉRDEKLŐDŐK jelentkezését várjuk, akik ÖSVÉNY terepvezetői vagy programtartói alapképzésen már résztvettek, vagy egyéni egyeztetés szerint kellő szakmai gyakorlattal rendelkeznek, és szeretnének jobban elmélyülni a megadott témákban.


 • Dátum: 2023.03.25. 13:00 - 2023.03.25. 22:00
 • Helyszín:

Részvételi díj: 23500Ft

Leírás

A programtartói kiegészítő képzésekre azon EGYETEMI HALLGATÓK, valamint PEDAGÓGUSOK, ERDEI ISKOLAI PROGRAMTARTÓK, MÁS ÉRDEKLŐDŐ jelentkezését várjuk, akik ÖSVÉNY terepvezetői vagy programtartói alapképzésen már résztvettek, vagy egyéni egyeztetés szerint kellő szakmai gyakorlattal rendelkeznek. A kiegészítő képzések lehetővé teszik hogy egy-egy kiemelt témában alaposabb ismereteket és gyakorlatot szerezzenek. A kiegészítőképzések előtt alapképzéseket is indítunk minden tavaszi és az őszi szezonban.


TÁJÉKOZÓDÁSI ÉS ÉJSZAKAI PROGRAMVEZETÉSI KIEGÉSZÍTŐ KÉPZÉS (10 ÓRA) témái

 • Térképismeret
 • Térképkészítési és tájékozódási játékok, gyakorlatok
 • Tájékozódási ismeretek
 • Navigációs eszközök és használatuk
 • Éjszakai túravezetés
 • Égitestek és a csillagos égbolt megfigyelése



Mit várhatok a képzéstől?

A képzések és a hozzájuk választható programtartói gyakorlatok során megismerkedik a nappali és éjszakai tájékozódással, terepen jól alkalmazható oktatási módszerekkel, használható erdei iskolai megoldásokkal, segítséget kap, hogy hogyan lehet a terepen és az égbolton biztonságosan tájékozódni. Tudását továbbfejlesztve képes lesz önálló terepi foglalkozások tervezésére és megvalósítására. A képzés sikeres elvégzése után lehetősége lesz csatlakozni a ÖSVÉNY Programtartói Köréhez segítői, majd programtartói minőségben. A képzések óraszámai 30 óráig beszámíthatóak a 277/1997. (XII. 22.) Korm. rendelet szerint kötelező pedagógus-továbbképzések keretébe.



A képzés időpontja és helyszíne:

2023. március 25. szombat 13-22 óra között, Vértestolnán (Gerecse-hegység, Tatától 20 percre) a Csillagvirág Vendégháznál (részvételi díja: 22.000,-Ft/fő, valamint a helyhasználat díja 1.500,- Ft/fő)

Az egynapos kiegészítőképzést 13 és 22 óra között tartjuk meg. A képzés időtartama 10 x 45 perc, ami mellett további konzultációs lehetőséget is biztosítunk.

További kiegészítőképzéseink 2023. tavaszi időszakban:

 • 2023. március 26., vasárnap - Esőnapi és kézműves foglalkozások (9-18 óra között), Vértestolna (Gerecse)
 • 2023. május 13., szombat - Élőlényismeret (9-18 óra között), Bakonyszentlászló-Vinye (Bakony, Cuha-völgy)
 • 2023. május 14., vasárnap - Szenzitív környezetpedagógia (9-18 óra között), Bakonyszentlászló-Vinye (Bakony, Cuha-völgy)
   


A képzésekhez kapcsolódóan a Csillagvirág Vendégházban és a Hosszúház Turistaszállóban szállás kérhető a képzés résztvevői számára kedvezményes áron. Szállásigényét a kitöltött jelentkezési lapon jelezheti, aminek a beérkezése után tájékoztatjuk, és segítünk a foglalásban is.


Az ÖSVÉNY-képzésekről és az ÖSVÉNY Programtartói Körhöz való csatlakozásról további tájékoztatást itt, a honlapunkon vagy Facebook oldalunkon talál, de érdeklődhet a részletekről e-mail-en, vagy telefonon keresztül is.

A képzések részletes tájékoztatóját idekattintva olvashatja vagy töltheti le.




Személyes tájékoztatás, közös tervezés

Ha további információkra van szüksége, vagy szívesen megosztja velünk kérdéseit, elképzeléseit, hívja az ÖSVÉNY Oktatóközpont szakemberét 

a +36 30 594 83 27-es telefonszámon.

Mindig szívesen állunk rendelkezésre!