… csapatban a tehetségek kibontakoztatásáért!


 • közösségi programok
 • képzések
 • diákmunka
 • önkéntesség
 • pályaorientáció
 • tehetséggondozás


"A TOLL a szárnyalást, a kreatív gondolatokat, a természet egy törékeny, de mégis erős alkotórészét, a FEHÉR szín pedig a megújulást, a tisztán megálmodott jövőt jelképezi."


Az ÖSVÉNY Oktatóközpont oktatási, képzési és szabadidős programjaihoz keres olyan 15-18 év közötti diákokat, akiket amellett, hogy összefüggéseiben is érdeklődnek a természetközeli világ megismerése iránt, szívesen foglalkoznak emberekkel, segítenek programjaink megtartásában, és megtanulják azok vezetését, vagy az Oktatóközpont más működési, fejlesztési területein próbálják ki magukat és képességeiket.

Szervezetünk közösségi programokkal és belső fejlesztő foglalkozások segítségével biztosítja a segítői és ifjúsági programtartói feladatokhoz szükséges felkészülést, és így önkéntes vagy diákmunka keretében csatlakozhatsz a csapatunkhoz.

A szakmai felkészülés mellett az IFJÚSÁGI KÖR (IFK) tagjainak közösségi programokon, csapatépítésen való részvételét is szervezzük, és a tagok maguk is, öntevékeny módon állíthatnak össze érdeklődésüknek megfelelő programokat, amik megvalósításához inspirációt és szakmai segítséget kapnak.

Mi is az az IFK?
Az IFK egy középiskolás diákokból álló, válogatott csoport, akik felkészültségük és tehetségük szerint részt vesznek az ÖSVÉNY Oktatóközpont munkájában, és segítséget, támogatást kapnak fejlesztőötleteik és önmaguk kipróbálására, valamint pályaválasztásukhoz.

Hogyan működik az IFK?
Az IFK működését egy megválasztott, 3 tagú diákelnökség fogja össze, és a tagok aktív közreműködésével szervezi a KÖR érdeklődésének megfelelően, az ÖSVÉNY Oktatóközpont szakmai vezetőjének vagy megbízottjának mentorálása mellett. A KÖR tagjai éves programterv alapján vehetnek részt szakmai és közösségi témájú találkozókon, valamint az általuk szervezett programokon, amit a tagok befizetett működési hozzájárulásából finanszírozunk. A működési hozzájárulás 1.500,- Ft/hó, és éves vagy féléves részletben fizethető.

Milyen területeken tevékenykedhetnek az IFK tagjai?
Három fő területen lehetnek aktív szereplői tevékenységünknek: 
 1. Az ÖSVÉNY aktuális programtartási ágazataiban láthatnak el segítői és programvezetői feladatokat, mint például rendezvényeken, családi és intézményi programokon (foglalkozások előkészítése, standok kialakítása, egyszerű játékok és foglalkozások vezetése, eszközök bemutatása és felügyelete, csoportkísérés, fotózás, reklám-feladatok, hostess feladatok, árusítás, étkeztetési és egészségügyi feladatok, információgyűjtés, ...)
 2. A működésért felelős háttér területeken (adminisztratív segítőfeladatok, reklám és marketing segítőfeladatok, grafikai munkák, adatbevitel és adatfeldolgozás, IT-feladatok, beszerzés, információgyűjtés, terjesztés, ...)
 3. Innovatív, fejlesztési területeken (új ötletek, ágazati projektek segítése, foglalkozás- és eszközfejlesztések, foglalkozástesztelés, grafikai munkák, önálló projektek, helyszíni és terepfelmérések, fejlesztési dokumentációk készítése, ...)

Mit ad az ÖSVÉNY az IFK tagoknak?
Az ÖSVÉNY Oktatóközpont tapasztalt programvezetői néhány dedikált felkészítő alkalom utána a gyakorlatban, a szakmai ismeretterjesztő programok megtartása közben tanítják a segítőként résztvevő IFK tagokat az ilyen foglalkozások vezetésének fortélyaira. Ez magába foglalja a szakmai ismereteket, érdekes játékokat, gyakorlatokat, valamint a programvezetéshez szükséges kommunikációs, empatikus készségek fejlesztését is.
A programokon segítői vagy programtartói feladatokat végző IFK tagok munkájukért díjazásban részesülnek, vagy kérhetik - partnereink segítségével - munkájuknak az iskolai közösségi szolgálat (IKSZ - 50 óra önkéntesség) óráira való elszámolását.

Milyen feltételekkel lehetsz tagja az IFK-nak?
 • beadtad és elfogadtuk a jelentkezésedet a KÖR tagjai közé
 • betöltötted a 15. életévedet és nem múltál még el 18 éves
 • aktívan résztveszel a KÖR szervezésében, programjaiban
 • bekapcsolódsz a segítői, programtartói feladatokba
 • befizetted a KÖR működéséhez az éves hozzájárulást

Hogyan tudsz jelentkezni az IFK-ba?
Ha az alábbi linken elérhető űrlapon lévő kérdéseinket átgondolod és kitöltöd, felvesszük veled a kapcsolatot, és tájékoztatunk a további teendőidről. A jelentkezést követően beküldött anyagaid és egy személyes vagy online beszélgetést követően döntünk a felvételedről.

------------------------------------------------------------------
 KITÖLTÖM AZ IFK JELENTKEZÉSI LAPJÁT*
------------------------------------------------------------------
*Felhívjuk a figyelmedet, hogy a jelentkezésilap kitöltése és beküldése még nem jelent tagságot az IFK-ban.

... és végül: Milyen lehetőségekből választhatsz, ha már kinőtted az IFK-t?
Ha tetszik a velünk való tevékenységek köre, akkor átléphetsz a felnőtt programtartói körbe, és továbbfejlődve hasznos, alkalmi vagy állandó tagja lehetsz az ÖSVÉNY csapatának. 
Ha pedig más életcél lebeg a szemed előtt, akkor ahhoz kívánunk neked sok sikert, és szívesen vesszük, ha még hallunk rólad, hogy hogyan találtad meg a helyedet az életben.


Ha további tájékoztatásra van szükséged, érdeklődhetsz a részletekről az IFK mentoránál, Rogovszky Zoltánnál a +36 30 594 83 27-es telefonszámon.

Mindig szívesen állunk rendelkezésre!