Az ÖSVÉNY Programtartói Kör bemutatása


 • sokirányú szakmai fejlődés
 • munkavégzés természeti környezetben
 • komplex feladatmegoldások
 • kreativitást megmozgató kihívások
 • rugalmas munkaidő-beosztás
 • kiegészítő kereseti lehetőség
 • innovatív csapatmunka
Az ÖSVÉNY Oktatóközpont oktatási, képzési és szabadidős programjainak bővítéséhez keres olyan a terepi oktatás iránt érdeklődő vagy abban elkötelezett fiatal felnőtteket, akiket amellett, hogy érdeklődnek a világ érdekességének és összefüggéseinek megismertetése iránt, szívesen foglalkoznak emberekkel (akár óvodásoktól nyugdíjasokig is), és időszakosan vagy rendszeresen tudnak az Oktatóközpontnál érdeklődésüknek, szakterületüknek megfelelően programtartói munkát vállalni.

Az ÖSVÉNY Programtartói Kör regisztrált tagjai számára szakmai fejlődési lehetőséget és alkalmi vagy rendszeres, elsősorban programtartói munkalehetőséget ajánl tehetségük és a programtartásban megmutatkozó fejlődésük, valamint annak sokrétűsége szerint. Képzéseinken és gyakorlati idejük alatt megtanulják egyes programok önálló vezetését, és emellett lehetőségük van részt venni az Oktatóközpont pedagógiai, módszertani és oktatásfejlesztési műhelymunkájában, így működési, fejlesztési területeken is hasznossá tehetik magukat és képességeiket.


Kik jelentkezhetnek a Programtartói Körbe?
A Programtartói Körhöz csatlakozhatnak segítői, majd programtartói minőségben az ÖSVÉNY programtartói képzések elvégzése után:
 • fiatalok, egyetemi hallgatók (óvodapedagógusi, tanítói, tanári, kutatói, turisztikai, természetvédelmi, erdészeti, vagy egyéb gazdasági, mérnöki, művészeti, bölcsész szakokról …)
 • az ÖSVÉNY tevékenységéhez köthető szakterületek iránt érdeklődő vagy abban jártas felnőttek
 • az ÖSVÉNY Ifjúsági Kör (IFK) 18. életévüket betöltött tagjai


Hogyan működik a Kör?
A Programtartói Kör működését az Oktatóközpont szakmai vezetője vagy megbízottja koordinálja, de tág tere van az önálló ötletek, fejlesztések megvalósításának is az egyes ágazati szolgáltatásokon belül. A Kör tagjai időbeosztásukat figyelembe véve, az Oktatóközponttal kötött megállapodásuk alapján végeznek alkalmi vagy rendszeres programtartói munkát, csatlakozhatnak folyamatban lévő fejlesztésekhez, vagy elindíthatnak ágazati projekteket, vállalhatnak pályázati munkát, és segítséget adnak az ügyfélkör bővítéséhez, részt vehetnek a belső csapatépítő, közösségi összejöveteleken. Tevékenységükkel biztosítják a programtartás tervezhetőségét, és nagyobb létszámú megrendelések teljesítését is.


Hogyan lehet bekerülni a Körbe?
Az IFK tagjai nagykorúságuk elérésekor, az ÖSVÉNY programtartói képzések résztvevői a képzés sikeres elvégzése után kérhetik felvételüket személyesen a Programtartói Kör tagjai közé. A felvett tagok gyakorlati idejük letöltésére és későbbi működésük idejére személyre szabott megállapodást kötnek az ÖSVÉNY Oktatóközponttal programtartói tevékenységük területeire és idejére, amely szakmai fejlődésüket és céljaikat figyelembe véve folyamatosan bővülhet, újragondolható.


Milyen szakmai szinteket járhatnak végig a Programtartói Kör tagjai?
Gyakorlati idejük alatt felnőtt segítőből alkalmi programtartóvá válnak. Külső munkatársként alkalmazva előbb rendszeres programtartóként párhuzamosan futó programokat vezetnek, majd önálló programtartói megbízásokat kapnak.
A Programtartói Körből felvettek belső munkatársként önálló programtartók, projektvezetők, ágazatvezetők lehetnek.


Milyen ágazati területeken tarthatnak programokat a Kör tagjai?
Szakterületüknek, képzettségüknek megfelelően és időbeosztásukat figyelembe véve vállalhatnak programtartói munkát az alábbi területeken:

 • erdei óvoda, erdei iskola - főleg a tanév során hétköznapokon és hétvégeken, fél-, egy- és többnapos időszakokban
 • osztálykirándulás - a tanév során hétköznapokon és hétvégeken, fél-, egy- és többnapos időszakokban
 • táborok - a nyári szünidőben, 5-7 napos ottalvós, illetve napközis rendszerben
 • családi programok - általában hétvégeken, fél-, egy- és néhány napos időszakokban
 • felnőtt és céges programok - megrendelői igénytől függően
 • idegennyelvű programok - megrendelői igénytől függően
 • rendezvényprogramok - általában hétvégeken vagy megrendelői igénytől függően
Kiegészítésképpen oktatásfejlesztési, működési, adminisztratív területeken is tevékenykedhetnek megegyezés szerinti időbeosztásban.


Kapnak-e bért a Kör tagjai?
Igen, a Programtartói Kör tagjai a programtartói munkájukért (segítőtől az önálló programtartóig) a bevételek arányában bérezést (pl. számlás kifizetéssel, egyszerűsített foglalkoztatási szerződés alapján, megbízási vagy határozott időre kötött munkaszerződéssel, …), illetve természetbeni juttatásokat kapnak (szállás, étkezés, utazás, felszerelés, ...).


Ha további tájékoztatásra van szüksége, érdeklődhet a részletekről a Programtartói Kör szervezőjénél, Rogovszky Zoltánnál a +36 30 594 83 27-es telefonszámon.

Mindig szívesen állunk rendelkezésre!