Erdei iskola

A színvonalas erdei iskolához - többek között - szükség van megfelelő helyszínre, változatos programokra, képzett terepvezetőkre, és mindezek mellett megalapozott módszertani és pedagógiai ismeretekre is. 

Ha adottságait kihasználva erdei iskolát indítana, vagy a meglévő erdei iskolából bármelyik alkotóelem hiányzik, esetleg úgy érzi, hogy többet is ki lehetne hozni az adott helyszínből, a programokból vagy az oktatókból, forduljon az ÖSVÉNY Oktatóközpont szakembereihez!


Az erdei iskola különleges tanulásszervezési egységet jelent, de nevével ellentétben nem feltétlenül kötődik az erdőhöz. Erdei iskolázni lehet réten, vízparton, hegyek között, de még az épített környezet is megfelelő helyszíne lehet az erdei iskolai foglalkozásoknak. A hangsúly a megismerés összetettségén, és a tanulási folyamatokban a résztvevők aktív bevonásán, valamint a választott témák ügyes és szakszerű feldolgozásán van. 

Évtizedes tapasztalataink és repertoárunk változatossága alapján ezek összeállításában, fejlesztésében gond nélkül segítségére lehetünk. 

Amit elvégzünk:

  • helyszíni terepfelmérés, szakmai konzultációk
  • foglalkozástervek, eszközök elkészítése, beszerzése
  • erdei iskolai modulok összeállítása és tesztelése
  • módszertani útmutató, foglalkozás leírások, válogatást könnyítő táblázatok elkészítése
  • helyi terepvezetők, erdei iskolai oktatók felkészítése, képzése
  • az erdei iskolai foglalkozások szakszerű megvalósításának utánkövetése
  • a kidolgozás során felmerült szakmai javaslatok és fejlesztési ötletek összegyűjtése és megvitatása, továbbfejlesztése


Önökkel együttműködve egyedi, magas színvonalú szolgáltatásokat hozzunk létre!


Személyes tájékoztatás, tanácsadás

Ha további információkra van szüksége, vagy szívesen megosztja velünk kérdéseit, elképzeléseit, hívja az ÖSVÉNY Oktatóközpont szakemberét 

a +36 30 594 83 27-es telefonszámon.

Mindig szívesen állunk rendelkezésre!