VETÉLKEDŐK

Vannak kifejezetten olyan életkorok és vannak helyzetek is, amikor a tudás és az ügyesség összemérése kellően motivált állapotot idéz elő. Játszani, megmérközni ugyanakkor mindenki szeret, mert előrelendítő, felfokozott izgalommal és örömteli hangulattal jár, és visszajelzést kap a saját és társai teljesítményéről.


A vetélkedők kigondolása, megtervezése és megszervezése - legyen az egy rövid versenyfutás, vagy egy csavaros kerettörténetbe illesztett pontszerző verseny - mindig izgalmas feladat számunkra, mert mi magunk is szeretünk játszani. A vetélkedők pedig  - a mi olvasatunkban - olyan téttel járó játékok, ahol elsajátíthatóak az életünkben felbukkanó és vérre menő versenyek alapjai, stratégiái és korrekt szabályai. 

Az általunk alkalmazott vetélkedők sokféle területen hasznos kiegészítői az oktató, nevelő munkának, és jól beépíthetőek:

  • kiránduláson
  • erdei iskolában
  • osztálykiránduláson
  • tantermi foglalkozásokon
  • iskolanapokon
  • rendezvényeken
  • tréningeken

Fő célunk olyan versenyhelyzetek megteremtése és közös elemzése, ahol egyéni vagy csapatban végzett tevékenységeken keresztül a résztvevők célzott, előre megtervezett területen találkoznak kihívásokkal. Célja lehet még a versenyszerű játékoknak, vetélkedőknek többek között a felszabadultság, az örömszerzés, a tudás próbája, ismeretek összefoglalása, a humor, ügyesség, mozgás, gyorsaság, ötletesség, ... stb. 

Az egyszerűtől az összetetig Ön sokféle megoldásból válogathat csoportjának!

A vetélkedőink jól megtervezett lépcsőfokai, amik nélkül a fejlesztés sem lesz elég hatékony:

  • Teszt - ahol egyszerű versenyhelyzetekben felmérjük az adott csoport(ok) vagy személy(ek) erősségeit és gyengeségeit
  • Gyakorlás - amikor különböző gyakorlatok és értelmezésük segítségével fejlesztő folyamaton visszük végig a résztvevőket
  • Eredményesség - éles helyzetek, ahol az addig tanultak és gyakoroltak alapján önerrőből kell helytállniuk

Az állandó változás, fejlődés része kell legyen az életünknek! Minél kisebb korban látunk hozzá, hogy kihozzuk csapatunkból a legjobbat, annál hatékonyabban érhetünk el velük maradandó változásokat.

Ha az Ön csoportjának is vannak rejtett vagy szembetűnő erősségei és gyengeségei, amikkel szeretne foglalkozni, akkor tegye őket próbára! Fejlessze őket az ÖSVÉNY Oktatóközponttal partnerségben, és az eredmények nem maranak el!


Személyes tájékoztatás, közös tervezés

Ha további információkra van szüksége, vagy szívesen megosztja velünk kérdéseit, elképzeléseit, hívja az ÖSVÉNY Oktatóközpont szakemberét 

a +36 30 594 83 27-es telefonszámon.

Mindig szívesen állunk rendelkezésre!