További jelentkezéseket már nem fogadunk. Kérjük, hogy ha szeretne résztvenni az ÖSVÉNY Családi Programok valamelyikén, akkor hívja a +36305948327-es telefonszámot, és érdeklődjön a lehetőségekről.

A régmúlt idők lovasnomád életformája és a népélet ősi forrásból eredő bölcsessége olyan szellemi örökségünk, amit megismerni, ápolni és továbbadni kell, ha nem akarunk elszakadni gyökereinktől. A táborba érkezők hallanak őstörténetünkről, regékről, mondákról, a történelem viharait túlélő maroknyi népünk nagyjairól. Megismerik a rovásjelek használatát és jelentésvilágát. Együtt fedezzük fel a magyar táj gazdag természeti örökségét gyógyfüvekkel és vadjaival. Hagyományaink tanítását követjük tárgyak elkészítésével, azok mély jelentéstartalmat hordozó díszítésével, és nem maradhatnak el az ügyességi és mozgásos játékok, a fegyverforgatás, a dalok és táncok megismerése sem.


  • Dátum:2020.07.06. 09:00 - 2020.07.10. 15:00
  • Hely Kisbükk Major, Csesznek (Térkép)
  • További információk:Kisbükk Major, Csesznek

Részvételi díj:36000Ft

Leírás

Eredet, életmód, hagyomány


A régmúlt idők lovasnomád életformája és a népélet ősi forrásból eredő bölcsessége olyan szellemi örökségünk, amit megismerni, ápolni és továbbadni kell, ha nem akarunk elszakadni gyökereinktől.

A táborba érkezők hallanak őstörténetünkről, regékről, mondákról, a történelem viharait túlélő maroknyi népünk nagyjairól. Megismerik a rovásjelek használatát és jelentésvilágát. Együtt fedezzük fel a magyar táj gazdag természeti örökségét gyógyfüvekkel és vadjaival.

Hagyományaink tanítását követjük tárgyak elkészítésével, azok mély jelentéstartalmat hordozó díszítésével, és nem maradhatnak el az ügyességi és mozgásos játékok, a fegyverforgatás, a dalok és táncok megismerése sem.Ha velünk tartasz, ...

... belevetjük magunkat a múlt rejtelmeibe, hogy felszínre hozzuk kincseit

... megfejtjük a mesék és regék máig ható üzeneteit

... megerősödve és büszkén lépünk tovább a jövőbe


A tábor programjából:

  • ismerkedés őseink világképével, mesékkel, regékkel, jelképekkel
  • a napút ábécéje és a betű rovás öröksége
  • kalandos próbatételek, íjászat, fegyverforgatás
  • díszítőművészet, ősi mesterségek: fafaragás, nemezelés, szövés, agyagozás, bőrözés, hangszerkészítés, ...
  • népi játékok, tábortűz, dalok és táncok

"Száll a madár, ágrul ágra, száll az ének, szájrul szájra"


A tábor időpontja és helyszíne:Jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével lehet a fenti linkre kattintva, a részvételi díj első részletének befizetésével. A jelentkezést minden esetben visszaigazoljuk.

Jelentkezési határidő: 2020. május 31. (vasárnap)

A be nem töltött helyekre a tábor kezdetéig fogadunk jelentkezőket.

A tábor költsége: 36.000,- Ft


Személyes tájékoztatás, tanácsadás:

+36 30 594 83 27 


Folytatom a válogatást a táborok között ...


Képek korábbi táborainkról:


Mindig szívesen állunk rendelkezésre!

Kövessétek az ÖSVÉNY-t! A természet titkaihoz vezet!